Alle collecties
Account
Profiel
Hoe beveilig je je account met twee-factorauthenticatie?
Hoe beveilig je je account met twee-factorauthenticatie?
Noud van Workum avatar
Geschreven door Noud van Workum
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Rylee hebben we 2FA (Twee-factorauthenticatie) om jouw account extra te beveiligen buiten je wachtwoord om. Twee-factorauthenticatie houdt in dat je een tweede methode buiten je wachtwoord nodig hebt om in te loggen. Oftewel, de tweede factoor. In Rylee kan je dit hier gemakkelijk instellen.

Als je twee-factorauthenticatie wilt aanzetten dien je de QR code te scannen die op het scherm tevoorschijn komt. Dit kan met de Google Authenticator, Authy of de Microsoft authenticator app. Deze apps zijn alle 3 te vinden in de Google Play Store en de Apple App store. Deze app geeft jou in ruil hiervoor een 6 cijferige code die je in Rylee dan weer kan invullen. Elke keer als je wilt inloggen in Rylee vraagt die dus om deze code, deze code is eenmalig te gebruiken en is altijd terug te vinden in de app die je gebruikt!

Mocht je teamleden in Rylee hebben, wordt het aangeraden om heel je team te beveiligen door je teamleden ook te verplichten om 2FA te gebruiken binnen Rylee. Mochten je dit aanzetten en je teamleden hebben dit niet ingesteld, dan hebben ze geen toegang meer tot dit team met de bijbehorende data. Je kan dit instellen in de teaminstellingen van Rylee onder Beveiliging.

Let op!

Mocht je de toegang tot deze code's verliezen dien je je met je identiteit te verifiëren bij de klantenservice van Rylee. Dit kan een wat langer proces zijn. Dus wees hier voorzichtig mee!

Was dit een antwoord op uw vraag?